Közhasznú tevékenységeink

Hazai és nemzetközi túrák, táborok, rendezvények szervezése

A különböző nehézségi fokú túráink változatossága lehetővé teszi, hogy azok közül mindenki az erőnlétének, igényének megfelelőt válassza és gyakorolja.

A szervezett természetjárás népszerűsítése érdekében ezeken a túrákon bárki más is részt vehet, ha jó hangulatban, biztonságos körülmények között szeretne megismerkedni a gyalogos, kerékpáros, vízi, barlangi és magashegyi túrázással.

A bronz- és ezüst-jelvényes túravezetőink – önkénteseink – egyesületeik tagságának rendszeresen szerveznek és vezetnek egy és többnapos túrákat a természetjárás különböző szakágaiban.

Szervezetten veszünk részt a hazai és a határokon túli természetjáró eseményeken.

Megyénk aktív-turizmus-fejlesztésének támogatása

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyébe látogatni, akár több napos gyalogos, kerékpáros és vízi túrákon kalandokat kergetni, felfrissítő élményekkel gazdagodni egyre kedveltebb időtöltés.

A települési önkormányzatok, az egyházak, a helyi vállalkozók, szolgáltatók turisztikai kínálatát kiegészítjük non-profit tevékenységeinkkel, rendezvényeinkkel.

Részt veszünk minden bennünket felkérő szervezet megyénk turizmus-fejlesztését célzó rendezvényén, konferenciáján, és együttműködünk pályázataik megvalósításában.

Önkénteseink képzése

A szervezett természetjárás közel 140 éves hagyományainak megfelelve megszervezzük önkénteseink – első sorban túravezetőink – képzését, továbbképzését.

Útjelző vezetők és –festők képzésével hozzájárulunk a Magyar Természetjáró Szövetség legnagyobb természetjáró létesítmény-rendszere – a turista úthálózat és jelzésrendszer – fenntartásához, megújításához.

Középiskolások közösségi szolgálata

Fogadó szervezetként azoknak a diákoknak biztosítunk lehetőséget közérdekű kötelezettség-vállalásuk teljesítésére, akik az 50 órás időkeretüket – a felkészítő és a záró foglakozások kivételével – teljes egészében velünk szeretnék teljesíteni.

Az egyéni és csoportos tevékenységek végzése és azok pedagógiai feldolgozása, a közösségek építése, -együttműködése, partner-kapcsolataik kialakítása mellett a szervezett természetjárás formáinak és lehetőségeinek megismerése irányul.

Gyakorló teret biztosítunk a diákok számára az oktatási, a kulturális és közösségi, a környezet- és természetvédelmi és a közös sport és szabadidős tevékenységi területeken önmaguk felfedezésére.

A hozzánk jelentkező tanulónak a rendelkezéseknek megfelelő közösségi munkavégzéséhez az iskolai koordinátora közreműködésével az oktatási intézményével együttműködési szerződést kötünk.

Intézményenként 3-5 tanuló foglalkoztatására van lehetőségünk, így a jelentkezőktől várunk egy legfeljebb 1000 karakterből álló motivációs levelet.

Együttműködés hazai és határon túli természetjáró szervezetekkel

Hazai rendezvényeink népszerűsítéséhez, külföldi túráink, táboraink szervezéséhez, programjainak színesítéséhez, biztonságos megrendezéséhez keressük partneri kapcsolatainkat és építjük együttműködéseinket.

Az országhatárok léte ma már egyre kevésbé bosszantó akadálya a szervezett természetjárásnak, a „határátkelés” nem kihívást jelent. A kalandot a felfedezésre váró tájak változatossága, az emberek megismerése, a túra-lehetőségek igény szerinti kihasználása jelenti.

Az együttműködések lehetőséget adnak a természetjárást támogató közös érdekeink érvényesítésére.